Hai guys, jangan lupa support channel ini dengan tekan tombol/ Butong Subscribe dan jika anda suka video ini silahkan untuk di share dan jangan lupa di like ya. Terima kasih.

Channel ini berisi content tentang Reaction video, Music, Comedy, Parody, Sarcasm, Football, dan segala hal tentang kreatifitas diri. So, Inilah Kreativi Indonesia.

__________________________________________________________________

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use” for purposes? such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research.Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing, Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

_________________________________________________________________

Indonesia, Malaysia, Singapura, Brunei darusalam, Reaction, Indonesia Reaction, Indo Reaction,
Video Pemersatu Bangsa, Nusantara, Reaksi Musik Malaysia, Reaksi Lagu Malaysia, Timnas, Garuda,
Harimau Malaya, Ngakak, Video Ngakak, Video Lucu, Instagram, Another Perspective, IndoMalay, Malindo,
Ngakak Lucu, Ngakak online, Ngakak Sehat, Ngakak Abis, Ngakak Instagram,

————————————————————————————————————-

Playlist “React Videos”

Playlist “Dokumentasi Lagu Pribadi”

Playlist “Kupas Lagu” (After React)

Instagram : @Kreativi_Indonesia
Twitter : @Vikcry84

Nguồn: https://tinthethao24.com/

Xem thêm bài viết khác: https://tinthethao24.com/bong-da-viet-nam

39 COMMENTS

  1. indonesia power .. tp bagi aku , lebih power ambil striker org tempatan ..
    ingat x zaman bambang hehe.. memang power kn player2 masa tu walau pon kalah di final ..
    permainan indonesia masa tu mmg sungguh berjiwa … x macam sekarang .. bnyak pemain inport ..

  2. Hi everybody. I am a Vietnamese supporter and Vietnamese. The final was really good, we won but we have to admit that Indonesia played very well. We really feel the two teams are worth it. Love Vietnam, love Indonesia!!

  3. At the end of the day, kalah ttap kalah..penguasaan bola 99% skali pon..klau tak cetak gol pon x guna..moga2 in future akan lbih baik

  4. Sebelum sukan sea kan team indonesia asyik kalah je. Now berjaya dapat perak sukan sea. Itu kejayaan. Kenalah support team bg semangat jgn asyik kecewa n kondem je..

  5. Wlaupun klah aku respect tahap juang player indonesia…gamenya bagus..cuma luck tiada…btw tahniah jgk pda indonesia..salam dari malaysia…

  6. Teamnas ni baru mantap kerna semua player indon,klu timnas national banyak sangat org luar…mcm bukan timnas indon, sebenarnya local timnas indon lagi bagus

  7. Salam bro Vic
    Ternyata team U22 Indonesia kali ni agak baik serta lebih compact jika d bandingkan team senior.
    Mungkin persiapan yg lebih rapi tp sayang penyudah yg agak sedikit gugup setelah ketiadaan Evan Dimas… Seperti kehilangan punca.
    Team U22 Vietnam juga sangat mengkaji kelemahan serta kekuatan team Indonesia.
    Semoga kehadapannya team yg mendatang akn lebih baik dp team Indonesia Insyaallah.
    Mereka telah berjuang habisan tenaga.. Dokongan harus d teruskan.. Syabas team Indonesia.

  8. Indonesia bukan lemah, harus diakui Vietnam Itu bagus. Falsafah pelatih korea itu sama saja sama ada tim senior Vietnam mahupun Tem u23 Vietnam. Semua pemain Indonesia punya kualitas

  9. juara 2 pon sudah ok bro… tahniah indonesia. tim kami malaysia kalah duluan pon kami terima seadanya….

  10. abang sabar rezeki masing2 …Malaysia waktu jadi host 2017 kalah dengan Thailand lek jer giteww tahniah indon dapat masuk final slm Dr Malaysia🇲🇾

  11. Team garuda muda ni ada masa depan. Harap pemain sentiasa rendah diri. Apa kata sebahgian besar player team ni main utk baki kelayakan piala dunia berbaki 3 game.

  12. Tak ada rezeki, nk ikutkan kalau menang sejarah baru terwujud, sangat di sayangkan ia nya tak seperti yg di harap..apa pun redho saja lah.

    From malaysia

  13. vietnam bagus tapi indonesia boleh bersaing dari segi permainan, cuma kurang tajam didepan gol…cara permainan, taktikal,game play tak banyak yg perlu diubah,dah betul cuma perlu diperkemas pertahanan ketika berdepan set piece dan pertajamkan penyudah…

  14. Aku numpang sedih liat indon kalah.kerna kita 1 rumpun,mesti sokong indo maaa.apa pun tahniah dpt no 2.salam from 🇲🇾

  15. Indonesia masih lemah dalam menjaga dan ngak peka dengan serangan lawan…Itu yg gw liat dari Indonesia..Tapi tahniah 🇮🇩8-0 🇧🇳 salam dari 🇲🇾

  16. indonesia udah bermain baik tapi permainan vietnam lagi baik semenjak mereka mngunakn coach dari jepang.. kelemahan timnas indo mereka lemah dengan bola udara.. ini yg aku lihat,bnyak bolos dari gol tandukan. timnas indo juga tidak memanfaatkn corner kick yg diberi..

  17. Indonesia u23 tahun ni mmg hebat…sayang kenapa pemain2 ni x bermain awal2 kelayakan piala Asia/Dunia dulu..mesti lebih sengit dlm kumpulan G 💪💪💪

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here